آیا مصطفی ادیب گزینه مورد قبول مردم لبنان است؟-راهبرد معاصر
هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است محمود عباس برای شرکت در اجلاس دی۸ به مصر سفر می‌کند دیدار خداحافظی سفیر پرتغال در تهران با عراقچی گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد؛ توافق اصلی را می‌توان به عنوان یک مبنا به کار گرفت شین‌بت مدعی دستگیری فردی به اتهام جاسوسی برای ایران شد رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای حمله به یمن آماده می‌شود  کارشناس اسرائیلی: احتمال سقوط پادشاهی اردن بسیار زیاد است خشم ایران از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن رسانه عبری: سامانه شلیک خودکار در کرانه باختری مستقر می‌شود شیخ نعیم قاسم: اگر استواری رزمندگان مقاومت نبود، اسرائیل به بیروت می‌رسید
سیدرضا صدرالحسینی، تحلیلگر مسائل غرب آسیا در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ می دهد:

آیا مصطفی ادیب گزینه مورد قبول مردم لبنان است؟

سید رضا صدر الحسینی: انتخاب آقای مصطفی ادیب برای نخست وزیری لبنان از جهات اشاره شده قابل تامل است. یکی از مهم‌ترین شعارهای اصلی و اساسی که مردم لبنان در خیابان‌ها سر دادند مقابله و مبارزه با فساد اقتصادی بود. مردم لبنان امیدوارند با توجه به پرونده شفاف و سالم اقتصادی آقای مصطفی ادیب عملکرد قابل قبولی از وی در مبارزه با فساد اقتصادی مشاهده کنند.
سیدرضا صدرالحسینی؛ تحلیلگر مسائل غرب آسیا
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۰ - ۱۱ شهريور ۱۳۹۹ - 2020 September 01
کد خبر: ۵۷۱۵۵

آیا

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ پس از پایان رایزنی‌های پارلمانی احزاب و جریان‌های سیاسی، "مصطفی ادیب"  با ۹۰ رای موافق، مامور تشکیل کابینه جدید لبنان شد. ، در نشست روز دوشنبه پارلمان لبنان با حضور میشل عون، رئیس جمهور این کشور به منظور تعیین نامزدهایی برای تصدی پست نخست وزیری لبنان برگزار شد. در این نشست احزاب و جریان‌های سیاسی لبنان بر سر تعیین مصطفی ادیب به عنوان نامزد نخست وزیری این کشور توافق کردند.

 

دولت سابق لبنان به نخست وزیری "حسان دیاب" پس از انفجار مهیب در بندر بیروت استعفایش را اعلام کرد. مصطفی ادیب ۴۸ سال سن دارد و از سال ۲۰۱۳ میلادی سفیر لبنان در آلمان بوده است. ادیب دکترای حقوق و علوم سیاسی دارد و در دانشگاه‌های لبنان و فرانسه تدریس کرده است. او همچنین مشاور نجیب میقاتی، نخست‌وزیر پیشین بوده است.

 

در همین باره سیدرضا صدرالحسینی کارشناس منطقه و بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص وضعیت سیاسی لبنان در حال حاضر گفت : کشور لبنان که در هفته های اخیر شرایط ویژه ای را پشت سر گذاشته است، لذا عرصه سیاسی و اقتصادی این کشور نیازمند تغییرات و تحولاتی عمیقی بود. یکی از مهمترین کارها و اقدامات مهمی که نظام سیاسی لبنان در دستور کار خود قرار داده به دلیل ضرورت آن، تشکیل دولت و انتخاب نخست وزیر است.


وی در ادامه خاطرنشان کرد : شرایط خطیر لبنان در یک سال گذشته و اوج گیری آن در هفته های اخیر بعد از انفجار هولناک بیروت منجر به ضربه روحی و روانی و اقتصادی به مردم لبنان شد.


خوشبختانه عقلانیت گروه‌ها و جریانات سیاسی در طول هفته‌های اخیر مانع از تشدید وخامت اوضاع در لبنان شد، ضمن اینکه عقلانیت یاد شده منجر به انتخاب یکی از دیپلمات‌های باسابقه لبنان در کشور آلمان شد که به لحاظ سوابق سیاسی و شفافیت عملکردی کارنامه نسبتاً خوبی در حوزه سیاست خارجی دارد و استاد روابط بین الملل نیز به شمار می رود.


کارشناس مسائل سیاسی و منطقه بیان داشت : انتخاب آقای مصطفی ادیب برای نخست وزیری لبنان از جهات اشاره شده قابل تامل است. یکی از مهم‌ترین شعارهای اصلی و اساسی که مردم لبنان در خیابان‌ها سر دادند مقابله و مبارزه با فساد اقتصادی بود. مردم لبنان امیدوارند با توجه به پرونده شفاف و سالم اقتصادی آقای مصطفی ادیب عملکرد قابل قبولی از وی در مبارزه با فساد اقتصادی مشاهده کنند.

 

وی در این باره تصریح کرد : از زمانی که اسم آقای مصطفی ادیب به عنوان گزینه نخست وزیری تایید شد و به صورت رسمی اطلاع رسانی و رسانه ای شد همه جریان های سیاسی به نوعی موافق چنین انتخابی بودند اما تنها فراکسیون پارلمان که نفوذ زیادی نیز در بین مردم لبنان ندارد، به نام القوات اللبنانیه به رهبری آقای سمیر جعجع با نخست وزیری آقای مصطفی ادیب مخالفت کرد، در حالی که سایر فراکسیون ها از جمله فراکسیون حزب الله و حزب امل نظر مساعدی نسبت به انتخاب مصطفی ادیب از خود صادر کردند.


سید رضا صدرالحسینی تصریح نمود : آقای مصطفی ادیب بلافاصله پس از انتخاب خود در جایگاه نخست وزیری لبنان اعلام کرد اینک زمان وعده دادن نیست، بلکه وقت کار کردن است، لذا به‌نظر می‌رسد وی برنامه ی قابل توجهی برای حل بحران های پیش روی کشورش داشته‌ باشد. حمایت مثلث رئیس جمهور، مقاومت و مجلس از وی، آقای ادیب را با کمترین چالش برای تشکیل دولت روبرو خواهد کرد، هر چند شرایط اقتصادی فعلی لبنان شرایط مناسبی نیست، ارزش پول ملی به شدت کاهش یافته لذا انتخاب کابینه توسط آقای ادیب در زمره سخت ترین کاری است که باید با درایت و تدبیر کافی صورت بگیرد.

 

کارشناس مسائل منطقه در اشاره به قدرا عمل حزب الله در امنیت بخشی بیشتر به لبنان گفت : خوشبختانه لبنان در حوزه مسائل امنیتی با توجه به حضور بسیار مقتدرانه حزب الله درگیر مشکل امنیتی جدی نیست و حزب الله از آمادگی کامل و لازمی برای مقابله در حوزه‌های زمینی و هوایی در برابر هر گونه تعرض رژیم غاصب و متجاوز صهیونیستی برخوردار است و تهدیدات را به شديدترين نحو ممکن جواب می دهد، بنابراین می توان گفت در حال حاضر هیچ مساله ای به صورت بالقوه لبنان را تهدید نمی کند.


وی در ادامه تاکید کرد: هفته های پیش رو می توان پیش بینی هایی از چگونگی انتخاب وزرا و چینش کابینه آقای ادیب ارائه کرد اما قضاوت نهایی در خصوص عملکرد آقای مصطفی ادیب به زمان بعد موکول می شود، چرا که اقدامات وی در حوزه انتخاب وزرا و حوزه های مدیریتی و اجرایی، ملاک مهم ارزیابی وی خواهد بود.


صدرالحسینی تصریح کرد : رای مثبت اکثریت اعضای پارلمان به آقای مصطفی ادیب وی را در زمینه انتخاب وزرا با مشکل جدی مواجه نمی کند. البته در این شرایط قطعاً گفتگوهایی بین نمایندگان مختلف در فراکسیون‌های موجود در پارلمان انجام می‌شود و وزرایی انتخاب شده باید مورد تایید همه گروه های سیاسی قرار بگیرند. لازم به ذکر است که به این دلیل که جریان ۱۴ مارس مهمترین پشتیبانان آقای مصطفی ادیب به شمار می روند، انتظارات مردم از گروه ۱۴ مارس در حوزه‌های مختلف به خصوص اقتصادی باید بسیار کاربردی باشد لذا این گروه برای تحقق خواسته ها و مطالبات اقتصادی مردم باید همه توان خود را در حمایت از آقای ادیب به کار بگیرد تا منجر به حل مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم لبنان شود.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار